zondag 1 april 2007

Het Rood

Ik had in januari al eens wat voorstellen voorgelegd aan mijn vriendengroepje of ze het zagen zitten om een dagje in de natuur te komen werken. En er waren toch wat enthousiaste reacties. Door omstandigheden was het er nog niet van gekomen, tot gisteren dus.

Afspraak aan de centrale ingang van het Rood in de Streepstraat in Kapellen. We hebben de hele dag boompjes uitgetrokken, uitgestoken, uitgegraven, ... Dat klinkt misschien raar voor een natuurvereniging, twee weken geleden zijn er -in het kader van Kom Op Tegen Kanker- boompjes aangeplant in het Elsenbos, en nu trekken we ze uit. Echter, we hebben niet zomaar wat boompjes uitgetrokken. Het gaat hier om de Amerikaanse vogelkers, een exoot (ingevoerd door de mens) die woekert in het Rood. Op plaatsen waar de Amerikaanse vogelkers al werd verwijderd, schieten nu eiken, berken, hulst en lijsterbes op. En een gemengd inheems bos is veel interessanter dan een bos met 1 soort exoot.

Het was mooi weer, we hebben tijdens het werk nog wat kunnen bijpraten, en ik heb nog twee nieuwe leden kunnen aanbrengen voor Natuurpunt. Actie geslaagd. En de vrienden vonden het plezant...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten