vrijdag 20 april 2007

Materiaal voor natuurbeheer

Gisterenavond was er in de loods van Natuurpunt in Ekeren een vormingsavond over het materiaal dat gebruikt wordt voor natuurbeheer. De avond is er gekomen op vraag van de natuurgidsen van Natuurpunt Antwerpen Noord. Als de gidsen vragen krijgen van het publiek, zullen ze er -na de cursus- beter op kunnen antwoorden.

Er was echter maar weinig volk van de natuurgidsen. Guy heeft een kleine rondleiding gegeven in de loods, waarbij hij eerst de handwerktuigen voorstelde, en bij ieder tuig ook meteen een aangaf wat de veiligheidsrisico's waren, zowel voor de gebruiker als voor de omstaanders. Daarna ging het naar de motorzagen en motorzeisen (ook wel bosmaaiers genoemd) en ook de maaibalken. En tenslotte kwamen we bij het echt grote materiaal: de tractoren en wat je daar allemaal achter kan hangen: maaibalken, keerders/ruggers, balenpersen (zowel voor vierkante als voor ronde hooibalen), een opraapkar en een verhakselaar.

Best wel een interessante avond. Veel dingen kende ik al, maar met wat technische uitleg erbij was het wel interessanter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten