zondag 22 juli 2007

Zomerkamp 2007

Net terug van het Zomerkamp in de Doode Bemde. En het is goed geweest. Goed weer (behalve regen en onweer op vrijdagmiddag), veel toffe mensen en logeren in een gerenoveerde smidse in Neerijse, vlakbij het natuurgebied.

Het Zomerkamp wordt al vele jaren georganiseerd door de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud (kortweg VHM genoemd) om veel volk bij mekaar te brengen om de waardevolle graslanden in de Doode Bemde te hooien. Maar we hebben niet van 's morgens vroeg tot 's avonds laat gewerkt, hoor. Er was ook tijd voor natuurbeleving: vleermuizen kijken aan het Zoet Water, vroedmeesterpadden zoeken (niet gevonden, maar wel gehoord - TUUT!), waterbeestjes scheppen in de Leigracht, een wandeling over de tramdijk, ... En daarnaast was er ook tijd voor ontspanning: zwemmen in openlucht in een zwemvijver, fietsen door het Meerdaalwoud (langs een aantal uitgehakte kunstwerken), een avondwandeling in de Doode Bemde.

En natuurlijk heb ik ook foto's gemaakt: veel werkfoto's op het veld, veel actiefoto's aan de zwemvijver (vooral van mensen die al dan niet met dino in het water sprongen), en tussendoor ook wat natuurfoto's. Ik ben ook twee keer vroeg opgestaan om in de Doode Bemde te gaan profiteren van het vroege ochtendlicht. De oude tramdijk is een prachtige fotolocatie. In totaal heb ik met de 2 camera's meer dan 800 foto's gemaakt, waarvan er 572 op Fotopic staan. Voor de VHM en de Tijdingen (het tijdschrift van de VHM) ga ik nog een aparte CD maken met werkfoto's en natuurfoto's die ze kunnen gebruiken in het tijdschrift en op affiches voor het volgende zomerkamp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten