zondag 25 maart 2007

Oude Landen in de vroegte

Erik organiseerde voor de vroege vogels een wandeling in de Oude Landen. Ze vertrokken aan de ingang Rozemaai langs de Ekersesteenweg. Het was vroeg opstaan, en ik was vijf minuten te laat, maar kon de grote groep fotografen toch nog inhalen voor de bunker. Vanop de centrale weg hadden we een mooi zicht op de opkomende zon.

Bij een sleedoorn-struik werden nog mooie witte bloempjes gefotografeerd en intussen kwamen ook de mensen van de late shift eraan (dit waren slechts 3 of 4 mensen, om de groep van 12 vroege vogels aan te vullen).

Rond 9 uur verdween de zon voor een tijdje achter de wolken, net toen we de knoppen van de paardenkastanje probeerden te fotograferen (door een macrolens zie je die nogal heen en weer zwiepen). Toen we bij het orchideeënveldje kwamen, kwam de zon er terug door. En konden we nog het groot hoefblad gaan fotograferen. Doordat hier nu Galloways grazen, staan er geen grote exemplaren meer in het raster, enkel nog jonge plantjes. Dit levert nog mooie plaatjes op, zowel van het groot hoefblad als van fotografen.

Rond tien uur werd het tijd om op te ruimen en huiswaarts te keren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten