donderdag 22 maart 2007

Natuur- en milieuquiz

Al weer voor de 7de keer organiseerde de milieuraad van Kapellen, in samenwerking met Natuurpunt kern Kapellen, een natuur- en milieuquiz.

Door verkeerde informatie in de natuur.ruimte dachten we dat een groepje uit maximum 5 personen mocht bestaan, hoewel dat eigenlijk 6 mensen mochten zijn. Maar het was al moeilijk om 5 mensen bij mekaar te krijgen. Het zijn allemaal natuurgidsen geworden, collega's van de cursus van vorig jaar (en ook allemaal geslaagd). We hadden ons groepje "De natuurgidsen" kunnen noemen, maar dat vonden we nogal cliché. Hilde had een betere naam "Snor, de bosmuis" om dan meteen nog wat reclame te maken voor de Snorrendag op 21 april in de Oude Landen. Gie en Peter zitten nl. ook mee in de organisatie ervan, en ik heb de foto's gemaakt voor de fotozoektocht. Vreemde eend in de bijt is Walter, maar hij kwam, volgens eigen zeggen, alleen maar voor de sfeer en om de groep compleet te maken.

De vragen gingen bijna altijd over natuur of milieu, soms moesten we logo's van producten gebruiken, er waren muziekfragmenten die niet altijd even goed liepen, maar we hebben ons wel geamuseerd. En met de olympische gedachte in het achterhoofd hebben we vooral meegedaan voor de fun.

Er waren 9 ploegen, we zagen vele bekende gezichten, in de jury en onder de deelnemers. Mijn streefdoel was om niet als laatste te eindigen. We begonnen sterk, vielen dan wat terug en naar het einde toe hebben we een mooie inhaalrace gedaan, waardoor we uiteindelijk op de tweede plaats eindigden. Met slechts 1 puntje verschil met de winnaar. Alle ploegen eindigden dicht bij elkaar. De winnaar met 73 punten, wij dus met 72 punten en er was niemand die minder dan 60 punten haalde. De prijzen lagen uitgestald bij het podium en mochten we in volgorde van winnen gaan uitkiezen. Ik heb gekozen voor het fotoboek van 30 jaar Oude Landen.

Volgend jaar doen we terug mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten