maandag 24 september 2007

Het Meetjesland

Zondag ben ik in Sint-Laureins naar "Van de Kraenepoel tot de Westerschelde" geweest, een natuurfototentoonstelling van Ludo Goossens i.s.m. Natuur en Landschap Meetjesland. Ludo Goossens is een professioneel natuurfotograaf uit het Meetjesland, die zichzelf gespecialiseerd heeft in vogels en in het Meetjesland. Op de tentoonstelling waren 30 prachtige foto's uit het Meetjesland te zien.

De manier waarop de foto's werden gepresenteerd, paste wel bij de omgeving, zijnde de crypte van het Godshuis in Sint-Laureins. De kader was een plat metalen frame van 4 of 5 cm breed, als het ware gemarmerd. En daarin was de foto met 4 springveertjes (1 in elke hoek) bevestigd. Dit was heel mooi als de foto "vrij" in de lucht hing, maar ik vond het minder mooi als de kaders tegen de muur hingen, omdat je dan het ruimtelijke effect miste. Gelukkig hingen de meeste foto's wel vrij in de lucht.

Ook volgend weekend nog (zondag van 12 tot 17 u) kan je de natuurfototentoonstelling gaan bekijken in Sint-Laureins. 't Is zeker de moeite. En je kan de tentoonstelling combineren met een wandeling in het Meetjesland, zoals ik gedaan heb...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten