zondag 16 september 2007

Forum BBQ

Naar jaarlijkse traditie was het gisteren weer zover, de forum BBQ. Na een dag in de natuur van de Koeheide te hebben vertoefd, kon ik eerst nog enkele uurtjes op adem komen, want Danny kwam me om 19 uur halen om samen naar Sinaai te rijden. Dit jaar was de forum BBQ in België, volgend jaar zal het terug in Nederland zijn. Het forum bestaat al sinds 2002 en we zijn dus al aan de vijfde forum BBQ. Voor mij was het nog maar de tweede en voor Danny zelfs de eerste forum BBQ.

We kwamen als laatste aan in Sinaai (Wendy is er niet meer doorgekomen), maar er was nog genoeg vlees en veggie over. Er was veel jong volk (vooral NFWG-volk van de JNM) plus de altijd aanwezige herders en moderatoren Rollin, Marein en René. Ook Lars Soerink uit Nederland was erbij.

Na het eten, gingen we gezellig rond de vuurkorf zitten voor wat leuke en straffe verhalen over fotografen en over beeldbanken (Rana en Vilda), deden we wat experimentjes met twee flitsers en met een IR-filter, ... dit alles aangevuld met op tijd en stond een oneliner van René! Daarna werden nog wat prachtige beelden besproken. Op de eerste foto van Gert waren wat draadjes te zien, die het patroon van de plaatjes verstoorden (volgens Rollin), of juist een extra element waren (volgens Lars). Alle andere foto's werden nauwkeurig onderzocht op al dan niet storende draadjes (en er werden er heel wat gevonden).

Omdat zowel de ouders van Danny als die van mij op verlof waren en we op het huis moesten gaan passen, en ook omdat Danny nog eens vroeg wou opstaan om de heide te gaan fotograferen, zijn we niet te laat gebleven en ook niet blijven slapen.

't Was niet erg lang, maar wel gezellig... Volgend jaar opnieuw!

1 opmerking:

Sam M zei

Het was best een gezellige boel daar!!

Een reactie posten