zaterdag 17 februari 2007

Zeeland

Een zonnige en frisse ochtend was het begin van een hele dag in Zeeland. Daar is de zon echter pas na de middag door de wolken kunnen breken, maar toch hebben we weer heel wat gezien. Ook wel gefotografeerd, maar meer mensen dan dieren. Die laatste zaten eigenlijk wat te ver weg. Zelfs met de converter ertussen was het nog maar zus en zo.

We mochten vandaag enkele "nieuwelingen" verwelkomen: Jan en Swa. Het was een aangename kennismaking. Met onze grote groep (15 in totaal) zijn we eerst langs Goes en de Zeelandbrug naar Plan Tureluur gereden. Daar zijn we wat naar de ganzen en andere watervogels gaan kijken, maar door de koude konden sommigen niet te lang buiten blijven. Ik had me voorzien op de trip naar Zeeland (waar het altijd enkele graden kouder is dan bij ons, en waar het altijd stevig waait) met muts, sjaal, handschoenen en thermisch ondergoed. We zijn ook op enkele andere plaatsen van Plan Tureluur gaan kijken, inclusief een prachtige toren midden tussen de plassen.

's Middags mochten we in een cafeetje onze picknick opeten, samen met een kommetje heerlijke erwtensoep (of champignonsoep of thee). Daarna reden we naar de toren van Koudekerk, waar in de weide beneden heel veel brandganzen bij mekaar zaten. Zes rotganzen zaten wat dichter bij. Op de achtergrond liepen acht of negen reeën rond. Een mooi schouwspel.

Dan reden we verder over de Stormvloedkering en Neeltje Jans naar Noord-Beveland, meer bepaald de inlagen bij Wissekerke. Onderweg zagen we langs de kant van de weg twee buizerden, een fazant en een torenvalk. Vanuit de schuilhut was niet veel speciaals te zien. Voor de liefhebbers zijn we nog een kijkje gaan nemen "over" de dijk, want ze hadden nog niet veel water gezien vandaag. Daar aan de vloedlijn konden we schelpjes rapen: Dado vond voor mij een skelet van een zee-egel. Wij vonden voor Dado, of beter gezegd: voor de kanarievogel van Dado, heel wat inktviskernen (zo'n 15 à 20 stuks).

Enkelen reden dan al huiswaarts, de harde kern ging nog langs een andere inlage om daar in het prachtige avondlicht slobeend, krakeend, wulp, tureluur, meerkoet, nijlgans, smient, grauwe gans, ... te spotten. Ook een haas liep door het beeld. Een mooie afsluiter van onze tocht door Zeeland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten