zondag 11 februari 2007

ANKONA ontmoetingsdag

Gisteren was het de 10de ontmoetingsdag van ANKONA, de Antwerpse Koepel voor Natuurstudie in het Provinciehuis in Antwerpen. Hoewel ik al enkele jaren geabonneerd ben op de nieuwsbrief van ANKONA, was dit de eerste keer dat ik naar de ontmoetingsdag ben geweest. Aanleiding was toch wel het debat over de rol van natuurfotografie in het bevorderen van de biodiversiteit.

De fotoclub was goed vertegenwoordigd, ook van BVNF zag ik enkele bekende koppen, alsook hier en daar een natuurgids of een Natuurpunter. Het natuurfotografiedebat was veel te kort en viel dan toch wat tegen. De foto van Danny van de weidebeekjuffer riep toch wel zeer uiteenlopende meningen op bij de panelleden: de ene vergeleek het met "ecoporno" zonder dat de foto een verhaal vertelt, de andere was wel gecharmeerd door de kleuren en de details van het diertje.

Even voor de middag werd dan officieel de tentoonstelling "Biodiversiteit in de provincie Antwerpen - Countdown 2010" geopend. De tentoonstelling was samengesteld door de BVNF in opdracht van ANKONA en kan vanaf mei uitgeleend worden door overheden, verenigingen, clubs in de provincie Antwerpen.

In de namiddag kwamen enkele mensen korte mededelingen brengen, zoals over een nieuwe vlinderatlas en hoe de natuurvorsers daaraan kunnen meewerken, Kathleen kwam het vogelopvangcentrum VOC Brasschaat voorstellen en een man van een of andere paleontologische vereniging gaf een verwarde presentatie over een erecode en over afspraken met overheden en professionelen. Daarna werden langere presentaties gegeven, die over de vleermuizen en het Groot Schietveld waren het meest interessant. De 10de ontmoetingsdag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

De regionale zender ATV wijdde een nieuwsitem aan de opening van de biodiversiteitstentoonstelling (http://www.atv.be/v3/newsdetail.aspx?mid=&id=4453).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten