zondag 20 april 2008

Werkdag Het Rood

Ik was dit jaar toch al van plan om nog eens te gaan helpen op een werkdag in Het Rood, maar Ilse heeft na de Jubileumwandeling in 't Asbroek nog wat extra moeite gedaan om te overtuigen om dan gisteren naar Het Rood te komen.

En 't was weer plezant. Op sommige percelen moest je al echt gaan zoeken naar boompjes van de Amerikaanse vogelkers, op andere percelen werd het ons wat moeilijker gemaakt, want daar stonden ook krentenboompjes en die lijken nogal veel op de Amerikaanse vogelkers (zeker als ze jong zijn), maar ze zijn wat roder van blad en als je een blaadje kwetst dan komt er niet die typische vogelkers-geur vrij.

's Middags was er geen soep, maar er was wel een uitgebreide picknick: Frans brood met een assortiment kazen en een assortiment salades. En in de voormiddag hadden we al taartjes gekregen. We werden verwend, met dank aan Ilse.

Na de middag gingen we verder met boompjes trekken, en nadat Willy met de kettingzaag aan de slag ging in de wei, moesten we dikke takken en afgezaagde bomen uit de wei sleuren. Toen begon het ook lichtjes te miezeren, maar het begon pas serieuzer te regenen toen ik in de auto zat op weg naar huis.

Op 10 mei ben ik normaalgezien weer op de afspraak in Het Rood. Dan worden er geen boompjes uitgetrokken, maar wordt eerder afgezaagd hout uit het gebied verwijderd en moet er blijkbaar ook nog gezaagd worden (en vermits ik een tijdje geleden daarvoor cursus heb gevolgd...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten