zondag 8 januari 2006

Werkdag Ekers Moeras

Gisteren was het werkdag in het Ekers Moeras. We waren met ongeveer 8 mensen om te komen helpen bij het natuurbeheer. De taak was het verwijderen van enkele te groot geworden bomen. Als we die zouden laten groeien, zouden die op termijn alles verstikken. Spijtig genoeg lagen er geen zagen in de camionette, alleen maar bijlen, dus werd er dus op los gekapt. Na een tijdje kwam Tjerk ons vervoegen, waarna hij met de camionette naar de loods is teruggereden om enkele handzagen en een paar motorzagen mee te brengen. Daarna ging het allemaal wat vlotter. Terwijl Paul de laatste stukken in het slijk stond weg te kappen en Tjerk en andere wilg in stukken begon te zagen, sleepten de anderen de takken naar de verhoogde berm, waar ze allemaal op een grote hoop gegooid werden.

's Middags was er soep (dank u, mama van Koen) en brood. Na de middag werd een grote wilg nog vakkundig door Tjerk ontdaan van alle (zij)takken. Eenmaal kwam zijn kettingzaag muurvast te zitten, maar daarvoor hebben terreinwerkers altijd minstens 2 zagen bij (dan kunnen ze gewoon verder werken).

Het terrein was redelijk nat, 's morgens met een laagje ijs erop, maar je had niet bepaald laarzen nodig om in het gebied te werken. Met bergschoenen en een werkbroek ging het ook, zij het wel dat die tegen de avond bijzonder smerig waren... Maar het was mooi weer, en met een enthousiaste ploeg is er veel werk verzet. Binnenkort zijn er nog 2 werkdagen in het Ekers Moeras, eentje moet ik overslaan (omwille van de cursus natuurgids), maar op de andere zal ik terug komen werken. En ik ga ook eens een oproep doen bij de natuurgids-cursisten om de handen eens uit de mouwen te steken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten