dinsdag 23 september 2008

Nikkor 50mm f/1.8D AF

Bijna twee maand geleden ben ik 30 jaar geworden. En als cadeau heb ik van mijn ouders een Nikon-lens gekregen: de standaardlens onder de standaardlenzen, een 50/1,8. Maar ik moest ze wel zelf gaan kopen... Kwestie dat zij niet het verkeerde zouden kopen. Ik was al eens gaan horen bij Grobet maar daar was de lens niet binnen en wisten ze ook niet wanneer die terug binnen ging komen. Op de website van Foto Konijnenberg stond de lens nog wel voorradig. En omdat ik er vandaag toch ben gepasseerd voor mijn werk, ben ik er snel even binnengesprongen. De lens was ook nog ietske goedkoper dan bij Grobet, dus dat was mooi meegenomen.
Wel raar dat er zelfs geen achterlensdop (type Nikon LF-1) bijgeleverd is, gewoon een wit doorschijnend stuk plastiek die je over de achterkant schuift (zelfs geen bajonetvatting).
De eerste resultaten mogen er best zijn (ik post straks nog een foto). Het is wel wennen aan de kleinere beeldhoek (met mijn 18-35 ben ik een breder beeld gewoon) en dus sta ik nog dikwijls veel te dicht bij mijn onderwerp...