maandag 29 oktober 2007

Benefietconcert

Op woensdagavond 14 november 2007 is er in Ekeren (Antwerpen) een benefietconcert van Bob, Frank en Zussen. De opbrengst komt ten goede van het natuur.huis, het regionale secretariaat van Natuurpunt Antwerpen Noord in Ekeren.


De muziekgroep met de opvallende naam Bob, Frank en Zussen neemt een aparte plaats in de Vlaamse folkwereld in. Bob, Frank en Zussen wil aan de oude muziek een actuele klank geven, zonder aan de essentie ervan te raken of er goedkope arrangementen van te maken. Zij zijn van mening dat dansmuziek, drink- en liefdesliederen in de eerste plaats spontaan moeten gebracht worden met de instrumenten waarover zij beschikken, zoals zij denken dat vroeger ook gemusiceerd werd. Deze muziek wordt gecombineerd met een aantal nummers uit een recenter verleden en met eigen composities die door de oude muziek geïnspireerd is. Zo ontstaat een wondere symbiose van folk en oude muziek. Een uitgebreid akoestisch instrumentarium zorgt voor veel afwisseling : gitaren, mandoline, mandocello, mandola, viool, blokfluiten, dwarsfluit, harmonium, schalmei, allerlei percussie. Door hun vocale en instrumentale veelzijdigheid worden Bob, Frank en Zussen in Vlaanderen terecht beschouwd als uniek in dit genre. Hun optreden blijft boeien door de frisheid, de zorg voor perfectie en de hoge graad van professionalisme.

De muzikanten van Bob, Frank en Zussen zijn al jaren lid van Natuurpunt en stelden daarom voor een benefietconcert te geven.

Concreet:
Benefietconcert van Bob, Frank en Zussen
Ekerse Theaterzaal, Oorderseweg 8, 2180 Ekeren (Antwerpen)
Deuren open om 19.30 u, aanvang om 20.00 u
Tickets kosten € 10 in voorverkoop, € 12 aan de kassa

Meer info en kaarten kan men verkrijgen bij:

dinsdag 2 oktober 2007

Argus fotowedstrijd

Gisteren werden de halve finalisten (of toch de beelden) bekend gemaakt voor de Argus fotowedstrijd voor natuur en milieu 2007. Er zit geen beeld van mij bij. Spijtig, maar ik vind het niet echt erg. Uit de 12214 ingezonden beelden werden 60 beelden geselecteerd. Ik heb ze al eens vluchtig bekeken en het is weer "onscherpte troef!" Niet dat alles onscherp is, maar een aantal van die onscherpe beelden hadden bij mij nooit de halve finale gehaald.

Soit, ik heb daarover niet te beslissen. Ik weet dat ik een aantal sterke beelden heb, die nu niet plots minder goed zijn omdat ze de halve finale niet gehaald hebben... Ik zal een van de dagen de beelden wel eens beter gaan bekijken en mijn stem uitbrengen. Dries en Danny van het forum hebben wel een beeld in de halve finale.