maandag 25 juli 2005

Nieuwe blog: Opleiding tot Natuurgids

Het is nu exact twee maanden geleden dat ik me inschreef voor de cursus Natuurgids, die over dik 2 maanden start in Ekeren.

Net zoals ik hier mijn ervaringen en belevenissen ivm natuur & fotografie neerschrijf, ga ik dat ook doen tijdens de cursus Natuurgids. En speciaal daarvoor heb ik een blog opgestart. Daarin zal ik dus mijn ervaringen van de cursus, mijn waarnemingen tijdens wandelingen, ... opschrijven.

Ik heb gekozen voor een lichtjes andere layout, maar dezelfde elementen komen terug. Nu moet ik nog wat werken aan de code en de CSS om het geheel nog wat mooier te maken (ik hou wel van kleine letters, nu zijn ze écht te groot). Verder zoek ik nog enkele natuur gerelateerde citaten om het voetgedeelte "op te vullen".

Je kan deze nieuwste blog vinden op: http://natuurgids.blogspot.com

Nikon D200 ?

Hoewel ik vorig jaar een digitale compact-camera kocht (Canon PowerShot A80), werk ik nog altijd graag met mijn analoge Nikon F601. Voor natuurfotografie is dit nog steeds de betere camera. De overstap naar digitaal is nog niet aan de orde gekomen. Echter, hoe meer ik met mijn digitale camera werk, en hoe meer mensen in mijn omgeving overschakelen naar digitaal, hoe meer bij mij ook de digitale vlam gaat aanwakkeren. Het sleuren met filmpjes, filmpjes laten ontwikkelen bij de fotograaf, het inramen van dia's, het projecteren van dia's, ... er kruipt veel tijd en moeite in...
Voor het afdrukken van foto's zit ik reeds gedeeltelijk in de digitale wereld: diascanner, online afdrukken via Extrafilm, ... Ooit doe ik wel de overstap naar digitaal, maar ik ga nog even wachten... op de volgende Nikon...

De laatste maanden werd de naam D200 meerdere malen genoemd als opvolger van de Nikon D100 (en D70), maar nergens was een officiële aankondiging van Nikon te vinden. Daarnet las ik op het Natuurfotografie Forum dat Nikon op 14 juli 2005 bij het US Patent and Trademark Office de naam D200 geregistreerd heeft... Eindelijk begint de D200 vaste vorm aan te nemen. Over de specificaties echter weet ik nog niets. Sommige bronnen spreken van een 8.2 Mpix sensor en dies meer...

Nog maar even geduld oefenen...

zaterdag 16 juli 2005

Werkdag Oude Landen

Net terug van de Oude Landen in Ekeren, waar Natuurpunt Antwerpen Noord vandaag een werkdag organiseerde. Er moest gehooid worden. Vorige week zaterdag was het achterste orchideeënveldje gemaaid, en na een warme week was het hooi goed gedroogd. Werknemers van Soresma kwamen ons daarbij helpen. Soresma is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau dat het peterschap van de Oude Landen op zich heeft genomen. Daarvoor werd op 26 mei 2005 het contract getekend in de Oude Landen.

Aangezien er dus veel volk was, ging het werk goed vooruit, en was het veld iets na de middag volledig leeggehaald. Ik ben dan op de betonplaat bij Guy gaan helpen persen, terwijl het andere werkvolk op "den 13" het hooi ging verzamelen om af te voeren.

Al met al weer een toffe werkdag. Handen uit de mouwen, puffen en zweten, ... maar voor de natuur doe ik dat graag...